sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Kyselyiden tuloksia 1

Nyt olen järjestänyt viisi kahden viikon kyselyä tässä blogissa. On aika vetää vähän yhteen blogin alkutaivalta ja kyselyiden tuloksia.

Tämä on sujunut jopa paremmin kuin odotin. Olen ollut melko tyytyväinen tähänastisiin kirjoituksiini ja aiheita on löytynyt helposti. Minulla on monia aiheita vielä mielessä kypsymässä tulevaa varten (ehdotuksia otan aina vastaan). Vielä tässä riittää intoa naputtaa. Tyyli on ollut alusta asti melko asiallinen, koska se tuntuu nykyään luontevimmalta itselleni. Alussa oli tarkoitus laittaa kuvia mukaan teksteihin, mutta totesin, ettei niitä oikeastaan tarvitse. Voin muuten julkaista muidenkin kirjoittamia tekstejä pyynnöstä, jos katson ne soveliaiksi blogiini. Sähköpostit voi laittaa osoitteeseen fanipalvelua (ät) gmail.com.

Kommentteja kirjoituksiini on tullut melko vähän, vaikka niitä on mahdollisuus jättää täysin anonyymisti. Palautetta olen saanut lähinnä irkissä. Vaikka kirjoitankin enimmäkseen itselleni, haluan muidenkin lukevan tekstejäni ja antavan palautetta. Eriävien mielipiteiden esittämistäkään en pistä pahakseni (tahallista trollausta en sen sijaan siedä!). Kirjoitelkaahan kommentteja! Voisin kyllä usein ottaa lukijani paremmin huomioon (ja jättää tällaiset turhat ajatukset kirjoittamatta). Nyt nämä naputukseni ovat melkoista ajatusvirtaa ja lukijoiden kannalta luokkaa TL;DR. Toivottavasti jotkut jaksavat näitä lukea ja saavat jotain itselleen.

Kyselyiden vastaajamääristä saan hieman osviittaa, montako ihmistä blogiani oikeasti lukee. Osa lukee varmaan pelkkää syötevirtaa, mutta toisaalta tämä järjestelmä ei estä samaa henkilöä äänestämästä useampaa kertaa. Bloggerin kommenttisysteemi on melko rajoittunut; käytännössä voin lisätä kyselyn ja poistaa sen. Tuloksetkin jouduin kopioimaan käsin talteen. Ei näistä tuloksista voi paljoakaan johtopäätöksiä vetää otannan pienuuden ja valikoitumisen vuoksi. Mukaviahan kyselyt noin ylipäätään ovat, ja saan hieman hyödyllisiä lisätietoja lukijakunnastani. Alla on viiden ensimmäisen kyselyn tulokset.

Katsotko fansubeja? (25.1-8.2)
Päivittäin – 8 (36%)
Usein – 11 (50%)
Joskus – 2 (9%)
Harvoin – 0 (0%)
En koskaan – 1 (4%)
Yhteensä 22
Aika odotettu tulos tässä ensimmäisessä kyselyssä. Hieman olen yllättynyt siitä, että päivittäin katsoo noinkin suuri osa vastaajista.

Osaatko japania? (9.2-22.2)
Kuin natiivi puhuja – 0
Pystyn kommunikoimaan – 0
Ymmärrän kuulemani – 4 (25%)
Välttävästi – 2 (12%)
Muutamia sanoja – 8 (50%)
En sanaakaan – 2 (12%)
Yhteensä 16
Äänestäjien määrä laski jostain syystä, kun sen oli tarkoitus nousta. Taisin pelottaa osan pois heti kättelyssä... Yllättävää tässä tuloksessa on, ettei kukaan väittänyt pystyvänsä kommunikoimaan japaniksi. Osa sentään väittää ymmärtävänsä kuulemansa. Sekin minua yllätti, ettei jotkut osaa sanaakaan. Taisivat sattumalta törmätä blogiini...

Paras animen jakelumuoto? (23.2-8.3)
TV – 3 (16%)
DVD/Blu-ray – 2 (11%)
Torrentit – 12 (66%)
Striimaus – 0
Jokin muu – 1 (5%)
Yhteensä 18
Olen tyytyväinen, ettei kukaan valinnut striimausta tuosta listasta. Kaksi kolmasosaa valitsi torrentit. Jotkut haluavat enemmän animua telkkariin – kelpaisi minullekin. "Jokin muu" on esimerkiksi IRC-jakelu, muut p2p-verkot, FTP, elokuvateatteri tai homeiset VHS:ät.

Ikäsi? (9.3-22.3)
< 15 – 3 (15%)
15-19 – 6 (31%)
20-24 – 5 (26%)
25-34 – 4 (21%)
> 34 – 1 (5%)
Yhteensä 19
Tätäkin piti kysyä, kun itseäni kiinnosti lukijoideni ikäjakauma. Aika odotetun tasainen jakauma tästä tuli. Harrastajia on monesta ikäryhmästä. Nuorimpia on periaatteessa eniten, mutta eiväthän he tänne eksy kuin vahingossa.

Montako sarjaa olet katsonut? (23.3-5.4)
Liian monta – 6 (20%)
Monta sataa – 6 (20%)
Reilun sata – 2 (6%)
Kymmeniä – 15 (50%)
Muutamia/en yhtään – 1 (3%)
Yhteensä 30
Tämä oli aika kiinnostava kysely. Äänimääräkin lähti yllättäen nousuun. En määrittänyt tarkemmin tuota "sarjaa", mutta suurin osa varmaan tulkitsi sen oikein. Kyse on siis animesarjoista, enkä tässä vaatinut, että sarja olisi pitänyt katsoa kokonaan. "Liian monta" on subjektiivinen asia. Yllättävän moni on katsonut enemmän kuin sata sarjaa. Harrastajien normaalimäärän oletin olevan kymmeniä ja tämä tulos tukee sitä.

Seuraava kysely on jossain määrin merkityksellinen: miten Bleachin tekniikoiden nimet pitäisi kirjoittaa? Tuolla "Jap.+suom." tarkoitan, että tekniikat kirjoitetaan japaniksi ja laitetaan suomennus esim. sivun laitaan. "Sekaisin" tarkoittaa, että tyyli valitaan tekniikkakohtaisesti. Vaihtoehdon "Ruotsiksi" laitoin tuohon vitsinä. Jos vastauksia saadaan tarpeeksi ja tulos on selvä, voi sillä olla jotain vaikutusta Sangatsun ratkaisuun (ei tosin välttämättä...) Lupaan lähettää tuloksista sähköpostin Sangatsulle. Kertokaa siis mielipiteenne.

1 kommentti:

  1. Laitan edellisen kyselyn tähän nähtäville, jos jotakuta kiinnostaa tulokset.

    Bleachin tekniikat? (6.4-19.4)
    Japaniksi 4
    Suomeksi 14
    Englanniksi 0
    Jap.+suom. 10
    Jap.+eng. 3
    Sekaisin 2
    Ruotsiksi 2
    Ei väliä 3
    Yhteensä 38

    Japaniksi ne haluaa siis 17 ja kokonaan suomeksi 14, joten ero ei ole suuri (muutenkin kysely antaa lähinnä suuntaa). Sangatsulle laitan sähköpostin kunhan jaksan (saatan laittaa heti...kohta).

    VastaaPoista