torstai 15. tammikuuta 2009

Alkusanat

Ensimmäisessä viestissä lienee paikallaan kertoa hieman itsestä ja blogin synnystä. Tyydytän siis hieman uteliaisuuttanne.

Minusta
Olen pahimman teini-iän ylittänyt tietojenkäsittelytieteen opiskelija. Minulla on selvästi liikaa vapaa-aikaa, kun ehdin tällaistakin aloittaa. Olen tällä hetkellä sinkku *wink wink*. Animen ja mangan lisäksi harrastuksiini kuuluu mm. tietokoneilla näpertely, lukeminen ja haahuilu. Nimimerkkiä Tonttu olen käyttänyt vasta vähän aikaa, joten ette varmaan tunne minua muualta. Se, minkä lajin tonttuja olen, vaihtelee vähän tilanteen mukaan.

Kiinnostuin animesta ja mangasta Neon Genesis Evangelionin tultua Suomeen. Toden teolla aloin harrastajaksi vasta FMA:n nähtyäni - harrastajataustani ei siis ole kovinkaan pitkä. Minulla taitaa olla vielä alkuintoa jäljellä, koska muuten en varmaankaan jaksaisi blogia pystyttää. Alan vasta tämän blogin myötä nimittää itseäni otakuksi (länsimaisessa mielessä - osin myös japanilaisessa). Länsimaissa "otaku" on vakiintunut tarkoittamaan japanilaisen kulttuurin harrastajaa. Fansubbausta kokeilin vasta vähän aikaa sitten ja innostuin välittömästi. Selitän "fansubbaus"-käsitteen seuraavassa postissa, jos se on jollekulle epäselvä.

Blogista
Moni harrastaja on varmaan jo hoksannut blogin nimessä piilevän vitsin. Muille se saattaa aueta tämän lukemalla.

Idea tähän blogiin syntyi, kun huomasin osaavani kirjoittaa kelvollista tekstiä Baka Rangersin foorumille. Päätin alkaa kiusaamaan myös muita harrastajia viesteilläni. Olen niin pirun kiva ihminen. Henkilökohtainen tavoitteeni on tällä blogilla levittää kulttuuria ja olla mukana luomassa uutta otaku-sukupolvea. BRF:n kannalta tämä blogi voi toimia lähinnä mainoksena; kyseessä on siis ensisijaisesti henkilökohtainen projekti. Viestien julkaisutahti riippuu omasta inspiraatiostani ja jaksamisesta. Pidän kirjoittamisesta, joten luulisi näitä viestejä tulevan ihan säännöllisesti. En ole löytänyt Suomesta fansubbaus-ilmiöön syvemmin pureutuvia blogeja, joten tämä on ehkä ensimmäinen laatuaan.

Tähän blogiin on tarkoitus kirjoittaa animesta, fansubbaamisesta ja japanilaisesta kulttuurista. Lisäksi ajattelin laatia hyödyllisiä oppaita ohjelmien ja palveluiden käyttöön. Saatan kommentoida myös ajankohtaisia aihealueeseen liittyviä uutisia. En ole niinkään kiinnostunut omituisemmista ilmiöistä, kuten j-rock tai cosplay, joten sellaisista en aio kirjoittaa. En taida myöskään erityisemmin arvostella mitään, mutta saatan nostaa esille omia suosikkejani. Kohderyhmäni ovat kaikki animesta ja japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneet. Fanipalvelua faneille!

Palautetta saa laittaa tänne tai sitten osoitteeseen fanipalvelua(at)gmail.com. Koitan jaksaa lukea laittamanne viestit, jos niitä ei röykkiöittäin tule. Minut löytää nykyään usein Baka Rangersien foorumilta häärimästä tai heidän IRC-kanavaltaan osoitteessa #bakarangers @ irc.rizon.net.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti